Krémes mogyorótorta
Krémes mogyorótorta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 7 evőkanál pirított mogyoró
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 evőkanál akácméz
- szemes pirított mogyoró a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 evőkanál pirított mogyorót, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és egészet lazán összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas falú tortaformába öntjük, 180 fokon sütjük.
A krémhez a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 3 evőkanál darált mogyorót és lazán összekeverjük. A piskótát félbevágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét, és körbekenjük, a tetejét mogyorószemekkel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept