Krémes mogyorótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krémes mogyorótorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál pirított mogyoró
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál akácméz
  • szemes pirított mogyoró a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 evőkanál pirított mogyorót, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és egészet lazán összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas falú tortaformába öntjük, 180 fokon sütjük.

A krémhez a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 3 evőkanál darált mogyorót és lazán összekeverjük. A piskótát félbevágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét, és körbekenjük, a tetejét mogyorószemekkel díszítjük.

Ezt is szeretjük