Aranygaluska vaníliasodóval

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3+5 dl tej
  • 1+2 tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1+2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk és elkeverünk benne egy evőkanál cukrot. Az élesztőt az édes tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet egy tojássárgájával, egy csipet sóval, és az élesztős tejjel összedolgozzuk úgy, hogy lágy tésztát kapjunk.
Ezután belegyúrunk 5 dkg Vénusz margarint, tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 1 órán át.
Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót a porcukorral összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.
A tepsit margarinnal kikenjük, aljára teszünk egy sor galuskát, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, majd újból tésztát teszünk, legfelülre már csak margarin kerül.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a vaníliasodót.
5 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk és félretesszük. 2 evőkanál cukrot és 2 tojás sárgáját habosra keverünk, majd fokozatosan beleöntjük a forró tejet. Ezt addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a tésztát.

1
2
Ezt is szeretjük