Aranygaluska vaníliasodóval

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aranygaluska vaníliasodóval

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3+5 dl tej
  • 1+2 tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1+2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk és elkeverünk benne egy evőkanál cukrot. Az élesztőt az édes tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet egy tojássárgájával, egy csipet sóval, és az élesztős tejjel összedolgozzuk úgy, hogy lágy tésztát kapjunk.
Ezután belegyúrunk 5 dkg Vénusz margarint, tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 1 órán át.
Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót a porcukorral összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.
A tepsit margarinnal kikenjük, aljára teszünk egy sor galuskát, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, majd újból tésztát teszünk, legfelülre már csak margarin kerül.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a vaníliasodót.
5 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk és félretesszük. 2 evőkanál cukrot és 2 tojás sárgáját habosra keverünk, majd fokozatosan beleöntjük a forró tejet. Ezt addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a tésztát.

1
2
Ezt is szeretjük