Aranygaluska vaníliasodóval

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aranygaluska vaníliasodóval

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3+5 dl tej
  • 1+2 tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1+2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk és elkeverünk benne egy evőkanál cukrot. Az élesztőt az édes tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet egy tojássárgájával, egy csipet sóval, és az élesztős tejjel összedolgozzuk úgy, hogy lágy tésztát kapjunk.
Ezután belegyúrunk 5 dkg Vénusz margarint, tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 1 órán át.
Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót a porcukorral összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.
A tepsit margarinnal kikenjük, aljára teszünk egy sor galuskát, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, majd újból tésztát teszünk, legfelülre már csak margarin kerül.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a vaníliasodót.
5 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk és félretesszük. 2 evőkanál cukrot és 2 tojás sárgáját habosra keverünk, majd fokozatosan beleöntjük a forró tejet. Ezt addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a tésztát.

1
2
Ezt is szeretjük