Gyümölcsös rizstorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös rizstorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 bögre rizs
  • 1 l tej
  • 1 marék mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • egy csipet só
  • 2-3 őszibarack
  • kb. 450 g szeder, ribizli, meggy, málna
  • 2,5 dl meggylé
Recept idők

Elkészítés:

A rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból és a sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen kihűtjük.

A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral habosra verjük. Ehhez hozzászitáljuk a lisztben elkevert sütőport és kakaót, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 180°C-on kb. 15 percig (tűpróbáig) sütjük, majd kihűtjük.

A tejszínt a zselatinfix-szel és 1 evőkanál cukorral felverjük és a kihűlt rizshez keverjük.

A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, erre kanalazzuk a rizs felét. A meghámozott, feldarabolt őszibarackot ráhalmozzuk, majd kicsit belenyomkodjuk. Erre tesszük a rizs másik felét ezután jól elegyengetjük. Tetejét beborítjuk a piros gyümölcsökkel.

A tortazselét a meggylével folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd 2 perc után a piros gyümölcsökre borítjuk. Legalább fél órára tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárdulhasson a torta.

Ezt is szeretjük