Csokis-fahéjas csillag

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csokis-fahéjas csillag

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2,5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál mák
  • 1 tojás (a kenéshez)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejben feloldunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Letakarva egy fél órát kelni hagyjuk.

A margarint két részre osztjuk. Az egyik felét 2 evőkanál kakaóval és 10 dkg cukorral, a másik felét a maradék cukorral és 2 evőkanál fahéjjal keverjük habosra.

Ha megkelt a tészta, az egyik darabot kör alakúra kinyújtjuk. Szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az egyik tölteléket, majd egy ugyanekkorára nyújtott tésztakörrel befedjük, széleit jól lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon, de na szakítsa ki.

Cikkekre vágjuk és mindegyiken tekerünk egyet. Tojással megkenjük, a közepére mákot, a cikkekre kókuszt szórunk.

Előmelegített sütőbe tesszük, 165°C-on megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.

Ezt is szeretjük