Csokis-fahéjas csillag

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csokis-fahéjas csillag

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2,5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál mák
  • 1 tojás (a kenéshez)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejben feloldunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Letakarva egy fél órát kelni hagyjuk.

A margarint két részre osztjuk. Az egyik felét 2 evőkanál kakaóval és 10 dkg cukorral, a másik felét a maradék cukorral és 2 evőkanál fahéjjal keverjük habosra.

Ha megkelt a tészta, az egyik darabot kör alakúra kinyújtjuk. Szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az egyik tölteléket, majd egy ugyanekkorára nyújtott tésztakörrel befedjük, széleit jól lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon, de na szakítsa ki.

Cikkekre vágjuk és mindegyiken tekerünk egyet. Tojással megkenjük, a közepére mákot, a cikkekre kókuszt szórunk.

Előmelegített sütőbe tesszük, 165°C-on megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.

Ezt is szeretjük