Csokis-fahéjas csillag

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Csokis-fahéjas csillag
Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1,5 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- kb. 2,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál mák
- 1 tojás (a kenéshez)
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál fahéj
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A langyos tejben feloldunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Letakarva egy fél órát kelni hagyjuk.
A margarint két részre osztjuk. Az egyik felét 2 evőkanál kakaóval és 10 dkg cukorral, a másik felét a maradék cukorral és 2 evőkanál fahéjjal keverjük habosra.
Ha megkelt a tészta, az egyik darabot kör alakúra kinyújtjuk. Szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az egyik tölteléket, majd egy ugyanekkorára nyújtott tésztakörrel befedjük, széleit jól lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon, de na szakítsa ki.
Cikkekre vágjuk és mindegyiken tekerünk egyet. Tojással megkenjük, a közepére mákot, a cikkekre kókuszt szórunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, 165°C-on megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.

Még több recept