Spenótos pogácsa

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szezámmag és lenmag a tetejére
  • 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

Ezt is szeretjük