Spenótos pogácsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótos pogácsa

Hozzávalók 8 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szezámmag és lenmag a tetejére
  • 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük