Spenótos pogácsa
Spenótos pogácsa
Hozzávalók 8 személyre
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg fagyasztott spenót
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
- 10 dkg füstölt sajt
- szezámmag és lenmag a tetejére
- 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
- 1 kis doboz tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept