Spenótos pogácsa

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

A 36 éves Anne Hathaway több Photoshopot kapott a kelleténél: csak a mosolyáról lehet felismerni »

Smink a szemüveg alá: nem szűkül be a tekinteted, ha így fested ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos pogácsa

Hozzávalók 8 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szezámmag és lenmag a tetejére
  • 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

Ezt is szeretjük