Spenótos pogácsa
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Spenótos pogácsa
Hozzávalók 8 személyre:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg fagyasztott spenót
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
- 10 dkg füstölt sajt
- szezámmag és lenmag a tetejére
- 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
- 1 kis doboz tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

Még több recept