Máklepény

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Máklepény

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3 darab egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés porcukor a tetejét megszórni
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral és tej felével habosra keverem, majd szép apránként hozzáadom a darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet, belereszelem a citromhéjat, hozzáadom a maradék tejet és a kavart tésztáknak megfelelően kikavarjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütjük. Villanytűzhely esetében előmelegítve 250-200 fokon 30 perc alatt kisül.

Szoktam még úgy készíteni, hogy magozott meggyet, vagy egy savanykás almát teszek bele lereszelve, de mazsolával is finom.

Ezt is szeretjük