Sacher-torta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

A csokoládés piskótához

  • 200 g étcsokoládé
  • 8 tojás
  • 200 g lágy vaj vagy Vénusz sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 150 g + 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 200 g finomliszt

A mázhoz

  • 250 g baracklekvár
  • 300 g tortabevonó étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy megkenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
A csokoládét eltördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

A vajat/margarint habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjéket 1 csipetnyi sóval és 150 g apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. Egyharmadát a masszához keverjük, a többit a sütőporral elegyített liszttel váltakozva beledolgozzuk.

A masszát a tortaformába öntjük, simítjuk, a szegélyén körben egy kissé felmagasítjuk. A középső rácsálláson, a forró sütőben 20 percig, majd 160°C-ra mérsékelt hőmérsékleten további kb. 40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből a tortát, tetejét megszórjuk 1 evőkanál kristálycukorral, az oldalát körbevágva elválasztjuk a forma oldalától, aztán rácsra borítjuk, és a formával lefedve hagyjuk kihűlni.

Leemeljük a formát és a papírt, a tortát két lapra vágjuk. Az alsót megkenjük 4 evőkanál baracklekvárral, a felsőt rányomkodjuk. A maradék lekvárt felforrósítjuk, finom szűrőn áttörjük, egyenletesen megkenjük vele a torta tetejét és oldalát.

A csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, végül felhígítjuk az olajjal, hogy szebben tudjuk kenni. Határozott mozdulattal a torta tetejére öntjük a mázat, egyenletesen elkenjük úgy, hogy az oldalát is egészen befedje, majd hagyjuk megdermedni.

A torta tetejét a hagyományhoz híven, teljesen díszítetlenül hagyjuk. Tálaláskor cukor nélkül krémsűrűségre felvert tejszínhabbal kínáljuk.

Blog.hu ajánló