Sacher-torta

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sacher-torta

Hozzávalók 12 személyre:

A csokoládés piskótához

  • 200 g étcsokoládé
  • 8 tojás
  • 200 g lágy vaj vagy Vénusz sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 150 g + 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 200 g finomliszt

A mázhoz

  • 250 g baracklekvár
  • 300 g tortabevonó étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy megkenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
A csokoládét eltördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

A vajat/margarint habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjéket 1 csipetnyi sóval és 150 g apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. Egyharmadát a masszához keverjük, a többit a sütőporral elegyített liszttel váltakozva beledolgozzuk.

A masszát a tortaformába öntjük, simítjuk, a szegélyén körben egy kissé felmagasítjuk. A középső rácsálláson, a forró sütőben 20 percig, majd 160°C-ra mérsékelt hőmérsékleten további kb. 40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből a tortát, tetejét megszórjuk 1 evőkanál kristálycukorral, az oldalát körbevágva elválasztjuk a forma oldalától, aztán rácsra borítjuk, és a formával lefedve hagyjuk kihűlni.

Leemeljük a formát és a papírt, a tortát két lapra vágjuk. Az alsót megkenjük 4 evőkanál baracklekvárral, a felsőt rányomkodjuk. A maradék lekvárt felforrósítjuk, finom szűrőn áttörjük, egyenletesen megkenjük vele a torta tetejét és oldalát.

A csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, végül felhígítjuk az olajjal, hogy szebben tudjuk kenni. Határozott mozdulattal a torta tetejére öntjük a mázat, egyenletesen elkenjük úgy, hogy az oldalát is egészen befedje, majd hagyjuk megdermedni.

A torta tetejét a hagyományhoz híven, teljesen díszítetlenül hagyjuk. Tálaláskor cukor nélkül krémsűrűségre felvert tejszínhabbal kínáljuk.

Ezt is szeretjük