Gyertya
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Gyertya
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg méz
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- kevés só
- 12 dkg darált mandula vagy dió
- 1 teáskanál kakaópor
A díszítéshez
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- füge
- mandula
Krémhez
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, a sóval, a darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Kis köröket szaggatunk ki, előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, vigyázat gyorsan megsül!
Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.
Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani!
A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.

Még több recept