Gyertya

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • kevés só
  • 12 dkg darált mandula vagy dió
  • 1 teáskanál kakaópor

A díszítéshez

  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • füge
  • mandula

Krémhez

  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, a sóval, a darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Kis köröket szaggatunk ki, előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, vigyázat gyorsan megsül!

Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.

Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani!

A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.

Ezt is szeretjük