Kinderszelet

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Pofonegyszerűen növelheted a krémek hatékonyságát: 5 tipp, ami javítja a felszívódást »

5 klasszikus ruhadarab, amit Greta Garbo hozott divatba: még a férfiruhákat is nőiessé tette »

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kinderszelet

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 d kg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dl tejszín
  • habfixáló
  • 1 kevés barackíz
  • tortabevonó vagy 15 dkg fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot, vajat, kakót, tojásokat és a mézet gőz fölött összedolgozzuk. Ha összeolvadt beletesszük a
szódabikarbónával elkevert lisztet, összedolgozzuk. Két cipót készítünk. Kinyújtjuk és 2 lapot sütünk.

Elkészítjük a krémet: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingot. Hozzáadjuk a tejet és sűrű
krémet főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
A tejszínt felverjük a fixálóval és ízlés szerint édesítjük.

Az egyik tésztalapot vékonyan megkenjük barackízzel, majd rásimítjuk a krémet. Erre tesszük a tejszínhabot.
Ráhelyezzük a másik tésztalapot, megolvasztjuk a tortabevonót vagy a csokit, (ízlés szerint, alkalomtól függően) és rásimítjuk a tésztára.

Míg meg nem szilárdul díszíthetjük színes cukorkával, marcipánnal vagy egyéb édes ehető dekorral.

Egy napig állni hagyjuk, mivel a méztől kicsit keményebb, de másnapra megpuhul.

Én attól függően díszítem, hogy milyen alkalomra készítem. Húsvétra például színes drazsét teszek rá, karácsonyra színes tortadarából díszeket formálok. Ezért teszek a tetejére fehércsoki öntetet, mivel így mutatósabb.

Ezt is szeretjük