Szilvalekváros tepertős pogácsa

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilvalekváros tepertős pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 65 dkg sima liszt
  • 30 dkg jó zsíros darált tepertő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál bor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tejföl
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 1 tojás
  • 2 kockacukor
  • 2 kávéskanál só
Recept idők

Elkészítés:

20 dkg lisztbe beledolgozzuk a tepertőt úgy, hogy puha masszát kapjunk. A többi lisztet cukorral kis tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, sóval, a borral, a tejföllel és annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy jó rétestésztát kapjunk. Mikor megfelelő már, hagyjuk egy kicsit kelni.
Azután kisodorjuk, rákenjük a tepertős masszánkat, összehajtjuk, és kis pihenővel még egyszer megismételjük ezt a műveletet. Utána kinyújtjuk és kis téglalapokat vágunk, melyek közepébe beletesszük a szilvalekvárt és kis buktákat készítünk, majd megkenjük egy felvert egész tojással és megsütjük.

Ezt is szeretjük