Szilvalekváros tepertős pogácsa
Szilvalekváros tepertős pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg sima liszt
- 30 dkg jó zsíros darált tepertő
- 2 tojás sárgája
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál bor
- 3 dkg élesztő
- 1 tejföl
- 20 dkg szilvalekvár
- 1 tojás
- 2 kockacukor
- 2 kávéskanál só
Elkészítés:
20 dkg lisztbe beledolgozzuk a tepertőt úgy, hogy puha masszát kapjunk. A többi lisztet cukorral kis tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, sóval, a borral, a tejföllel és annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy jó rétestésztát kapjunk. Mikor megfelelő már, hagyjuk egy kicsit kelni.
Azután kisodorjuk, rákenjük a tepertős masszánkat, összehajtjuk, és kis pihenővel még egyszer megismételjük ezt a műveletet. Utána kinyújtjuk és kis téglalapokat vágunk, melyek közepébe beletesszük a szilvalekvárt és kis buktákat készítünk, majd megkenjük egy felvert egész tojással és megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept