Szilvalekváros tepertős pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilvalekváros tepertős pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 65 dkg sima liszt
  • 30 dkg jó zsíros darált tepertő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál bor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tejföl
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 1 tojás
  • 2 kockacukor
  • 2 kávéskanál só
Recept idők

Elkészítés:

20 dkg lisztbe beledolgozzuk a tepertőt úgy, hogy puha masszát kapjunk. A többi lisztet cukorral kis tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, sóval, a borral, a tejföllel és annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy jó rétestésztát kapjunk. Mikor megfelelő már, hagyjuk egy kicsit kelni.
Azután kisodorjuk, rákenjük a tepertős masszánkat, összehajtjuk, és kis pihenővel még egyszer megismételjük ezt a műveletet. Utána kinyújtjuk és kis téglalapokat vágunk, melyek közepébe beletesszük a szilvalekvárt és kis buktákat készítünk, majd megkenjük egy felvert egész tojással és megsütjük.

Ezt is szeretjük