Fahéjas-zabpelyhes tallér

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fahéjas-zabpelyhes tallér

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg zabpehely vagy zabpehely alapú müzli
  • 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg tejcsokoládé kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
A margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Egy fakanállal dolgozzuk össze a két tál tartalmát.

Sütőpapírra egy kanál segítségével egymástól kb. 4 centire pottyantsunk kis gombócokat és süssük kb. 15 percet. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak, és ropogósak lesznek.

Ezt is szeretjük