Karácsonyi hájas koszorú

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 33 dkg liszt
  • 15 dkg sertés háj
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • tojás fehérje
  • dió
  • vaníliás porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A hájat húsdarálón megdaráljuk, kemény tésztává összegyúrjuk a liszttel, a sütőporral, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval. Kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét még kisebb formával kiszúrjuk, karikákat készítünk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és durvára vágott dióba mártjuk. A diós karikákat tepsibe rakjuk és gázsütő 3-as fokozatán szép világosra sütjük. Amikor kisült, még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. Nem tévedés a tésztában nincs cukor. Sokáig eláll, így az ünnepek előtt néhány héttel már elkészíthető.

Ezt is szeretjük