Karácsonyi hájas koszorú

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsonyi hájas koszorú

Hozzávalók 8 személyre

  • 33 dkg liszt
  • 15 dkg sertés háj
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • tojás fehérje
  • dió
  • vaníliás porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A hájat húsdarálón megdaráljuk, kemény tésztává összegyúrjuk a liszttel, a sütőporral, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval. Kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét még kisebb formával kiszúrjuk, karikákat készítünk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és durvára vágott dióba mártjuk. A diós karikákat tepsibe rakjuk és gázsütő 3-as fokozatán szép világosra sütjük. Amikor kisült, még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. Nem tévedés a tésztában nincs cukor. Sokáig eláll, így az ünnepek előtt néhány héttel már elkészíthető.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük