Karácsonyi hájas koszorú
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Karácsonyi hájas koszorú
Hozzávalók 8 személyre:
- 33 dkg liszt
- 15 dkg sertés háj
- 3 db tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
- tojás fehérje
- dió
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
A hájat húsdarálón megdaráljuk, kemény tésztává összegyúrjuk a liszttel, a sütőporral, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval. Kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét még kisebb formával kiszúrjuk, karikákat készítünk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és durvára vágott dióba mártjuk. A diós karikákat tepsibe rakjuk és gázsütő 3-as fokozatán szép világosra sütjük. Amikor kisült, még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. Nem tévedés a tésztában nincs cukor. Sokáig eláll, így az ünnepek előtt néhány héttel már elkészíthető.

Még több recept