Mákos szilvás lepény

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott evőkanál darált dió

A töltelékhez

  • 60 dkg szilva
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg tejpor
  • 5 dl víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt, tojássárgát, cukrot és a margarint habosra keverem. A sütőport a lisztben elkeverem, majd a tejfölös masszával összegyúrva, sima tésztát készítek belőle. Lisztezett deszkán kinyújtom, és közepes nagyságú tepsibe belerakom. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd langyosra hűtöm.

A szilvát megmosom, leszárítom és kimagozom. A vízbe beleszórom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd a szilva kivételével hozzáadom az összes felsorolt anyagot. A tésztára rákenem a tölteléket, belenyomkodom a fél szilvákat és megsütöm. Kockákra vágva kínálom.

Ezt is szeretjük