Mákos szilvás lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mákos szilvás lepény

Hozzávalók 12 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott evőkanál darált dió

A töltelékhez

  • 60 dkg szilva
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg tejpor
  • 5 dl víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt, tojássárgát, cukrot és a margarint habosra keverem. A sütőport a lisztben elkeverem, majd a tejfölös masszával összegyúrva, sima tésztát készítek belőle. Lisztezett deszkán kinyújtom, és közepes nagyságú tepsibe belerakom. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd langyosra hűtöm.

A szilvát megmosom, leszárítom és kimagozom. A vízbe beleszórom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd a szilva kivételével hozzáadom az összes felsorolt anyagot. A tésztára rákenem a tölteléket, belenyomkodom a fél szilvákat és megsütöm. Kockákra vágva kínálom.

Ezt is szeretjük