Mákos szilvás lepény
Mákos szilvás lepény
Hozzávalók 12 személyre
- 25 dkg liszt
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 8 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 púpozott evőkanál darált dió
A töltelékhez
- 60 dkg szilva
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg búzadara
- 5 dkg tejpor
- 5 dl víz
- fél citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt, tojássárgát, cukrot és a margarint habosra keverem. A sütőport a lisztben elkeverem, majd a tejfölös masszával összegyúrva, sima tésztát készítek belőle. Lisztezett deszkán kinyújtom, és közepes nagyságú tepsibe belerakom. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd langyosra hűtöm.
A szilvát megmosom, leszárítom és kimagozom. A vízbe beleszórom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd a szilva kivételével hozzáadom az összes felsorolt anyagot. A tésztára rákenem a tölteléket, belenyomkodom a fél szilvákat és megsütöm. Kockákra vágva kínálom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept