Gyors, kavart almás süti
Gyors, kavart almás süti
Hozzávalók 8 személyre
- 5 db alma
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2 kispoharas kefír
- 1,5 dl étolaj
Elkészítés:
Az almából 4 darabot lereszelünk, kinyomkodjuk a levét!
Az 1 darab megmaradt almát a tepsi aljára rakott sütőpapírra karikázunk!
A hozzávalókat: a lisztet, cukrot, tojást, kakaót, sütőport, kefírt, étolajat összekavarjuk . Belekeverjük a kinyomkodott almát, majd a masszát a karikázott almára borítjuk és elsimítjuk rajta.
180 fokon készre sütjük. Ha kisült, a tepsiből öntsük ki, úgy, hogy az almakarikák felülre kerüljenek.
Az almát lehet helyettesíteni meggyel vagy más gyümölccsel is.
Fogyasztáskor ízlés szerint porcukorral meg lehet hinteni a tetejét.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept