Pizzás és pesto-s csigák

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pizzás és pesto-s csigák

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 400 g fehér liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 ml langyos tej
  • 150 ml langyos víz
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 7 g szárított élesztő
  • csipet nádcukor
  • 1-1 kis csokor friss bazsalikom, oregánó

Paradicsomos töltelék

  • kb. 200 ml sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring
  • bors
  • 1 teáskanál liszt

ízlés szerint

  • sonka
  • hagyma
  • mozzarella
  • reszelt sajt

Pesto-s töltelék

  • kb. 100 g pesto
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt is. (Szárított élesztőt nem fontos felfuttatni, de nálam megszokás.) A tésztát bedagasztjuk, ha szükséges egy kevés liszttel átgyúrjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk (téglalap alakban), majd lekenjük a pesto-val. Eloszlatjuk a tölteléket (sonka, hagyma, mozzarella), majd hosszabbik végénél fogva feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tenyerünkkel egy kicsit ellapítjuk és reszelt sajttal megszórjuk.

A tészta másik felét paradicsomszósszal kenjük le és hasonló módon járjunk el. (Előzőleg a sűrített paradicsomot liszttel alacsony lángon besűrítettük, fűszerekkel ízesítettük.)
A csigákat előmelegített, 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ezt is szeretjük