Pizzás és pesto-s csigák
Pizzás és pesto-s csigák
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 400 g fehér liszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 200 ml langyos tej
- 150 ml langyos víz
- 2 ek Vénusz étolaj
- 2 teáskanál só
- 7 g szárított élesztő
- csipet nádcukor
- 1-1 kis csokor friss bazsalikom, oregánó
Paradicsomos töltelék
- kb. 200 ml sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- oregánó
- rozmaring
- só
- bors
- 1 teáskanál liszt
ízlés szerint
- sonka
- hagyma
- mozzarella
- reszelt sajt
Pesto-s töltelék
- kb. 100 g pesto
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt is. (Szárított élesztőt nem fontos felfuttatni, de nálam megszokás.) A tésztát bedagasztjuk, ha szükséges egy kevés liszttel átgyúrjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk (téglalap alakban), majd lekenjük a pesto-val. Eloszlatjuk a tölteléket (sonka, hagyma, mozzarella), majd hosszabbik végénél fogva feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tenyerünkkel egy kicsit ellapítjuk és reszelt sajttal megszórjuk.
A tészta másik felét paradicsomszósszal kenjük le és hasonló módon járjunk el. (Előzőleg a sűrített paradicsomot liszttel alacsony lángon besűrítettük, fűszerekkel ízesítettük.)
A csigákat előmelegített, 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept