Pizzás és pesto-s csigák

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pizzás és pesto-s csigák

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 400 g fehér liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 ml langyos tej
  • 150 ml langyos víz
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 7 g szárított élesztő
  • csipet nádcukor
  • 1-1 kis csokor friss bazsalikom, oregánó

Paradicsomos töltelék

  • kb. 200 ml sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring
  • bors
  • 1 teáskanál liszt

ízlés szerint

  • sonka
  • hagyma
  • mozzarella
  • reszelt sajt

Pesto-s töltelék

  • kb. 100 g pesto
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt is. (Szárított élesztőt nem fontos felfuttatni, de nálam megszokás.) A tésztát bedagasztjuk, ha szükséges egy kevés liszttel átgyúrjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk (téglalap alakban), majd lekenjük a pesto-val. Eloszlatjuk a tölteléket (sonka, hagyma, mozzarella), majd hosszabbik végénél fogva feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tenyerünkkel egy kicsit ellapítjuk és reszelt sajttal megszórjuk.

A tészta másik felét paradicsomszósszal kenjük le és hasonló módon járjunk el. (Előzőleg a sűrített paradicsomot liszttel alacsony lángon besűrítettük, fűszerekkel ízesítettük.)
A csigákat előmelegített, 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ezt is szeretjük