Pizzás és pesto-s csigák

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizzás és pesto-s csigák

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 400 g fehér liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 ml langyos tej
  • 150 ml langyos víz
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 7 g szárított élesztő
  • csipet nádcukor
  • 1-1 kis csokor friss bazsalikom, oregánó

Paradicsomos töltelék

  • kb. 200 ml sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring
  • bors
  • 1 teáskanál liszt

ízlés szerint

  • sonka
  • hagyma
  • mozzarella
  • reszelt sajt

Pesto-s töltelék

  • kb. 100 g pesto
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt is. (Szárított élesztőt nem fontos felfuttatni, de nálam megszokás.) A tésztát bedagasztjuk, ha szükséges egy kevés liszttel átgyúrjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk (téglalap alakban), majd lekenjük a pesto-val. Eloszlatjuk a tölteléket (sonka, hagyma, mozzarella), majd hosszabbik végénél fogva feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tenyerünkkel egy kicsit ellapítjuk és reszelt sajttal megszórjuk.

A tészta másik felét paradicsomszósszal kenjük le és hasonló módon járjunk el. (Előzőleg a sűrített paradicsomot liszttel alacsony lángon besűrítettük, fűszerekkel ízesítettük.)
A csigákat előmelegített, 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük