Áfonyás túrókuglóf

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Áfonyás túrókuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 250 g liszt
  • 250 g (krém)túró
  • 175 g puha margarin
  • 150 g nádcukor
  • 3 szoba hőmérsékletű tojás
  • fél citrom leve, reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50-75 g aszalt vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A nádcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Jól kihabosítjuk benne a túrót is. Csipet sóval, vaníliakivonattal, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ezután keverőlapátra váltunk és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet, illetve a sütőport és szódabikarbónát. Végül aszalt áfonyával dúsítjuk.
Kivajazott kuglóf/savarin formába adagoljuk, majd előmelegített 175°C-os sütőben 45-50 percig sütjük.

Ezt is szeretjük