Áfonyás túrókuglóf
Áfonyás túrókuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 250 g liszt
- 250 g (krém)túró
- 175 g puha margarin
- 150 g nádcukor
- 3 szoba hőmérsékletű tojás
- fél citrom leve, reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 50-75 g aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A nádcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Jól kihabosítjuk benne a túrót is. Csipet sóval, vaníliakivonattal, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ezután keverőlapátra váltunk és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet, illetve a sütőport és szódabikarbónát. Végül aszalt áfonyával dúsítjuk.
Kivajazott kuglóf/savarin formába adagoljuk, majd előmelegített 175°C-os sütőben 45-50 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept