Áfonyás túrókuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áfonyás túrókuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 250 g liszt
  • 250 g (krém)túró
  • 175 g puha margarin
  • 150 g nádcukor
  • 3 szoba hőmérsékletű tojás
  • fél citrom leve, reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50-75 g aszalt vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A nádcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Jól kihabosítjuk benne a túrót is. Csipet sóval, vaníliakivonattal, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ezután keverőlapátra váltunk és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet, illetve a sütőport és szódabikarbónát. Végül aszalt áfonyával dúsítjuk.
Kivajazott kuglóf/savarin formába adagoljuk, majd előmelegített 175°C-os sütőben 45-50 percig sütjük.

Ezt is szeretjük