Áfonyás túrókuglóf
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Áfonyás túrókuglóf
Hozzávalók 6 személyre:
- 250 g liszt
- 250 g (krém)túró
- 175 g puha margarin
- 150 g nádcukor
- 3 szoba hőmérsékletű tojás
- fél citrom leve, reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 50-75 g aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A nádcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Jól kihabosítjuk benne a túrót is. Csipet sóval, vaníliakivonattal, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ezután keverőlapátra váltunk és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet, illetve a sütőport és szódabikarbónát. Végül aszalt áfonyával dúsítjuk.
Kivajazott kuglóf/savarin formába adagoljuk, majd előmelegített 175°C-os sütőben 45-50 percig sütjük.

Még több recept