Rákóczi pite

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Linzertésztához

  • 120 g liszt
  • 80 g hideg Vénusz sütőmargarin
  • 40 g porcukor

Túrótöltelékhez

  • 250 g túró
  • 50 g porcukor
  • 35 g búzadara
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kisebb rúd vanília
  • reszelt citromhéj
  • pár csepp citromlé

Wind-habhoz

  • 2 tojás fehérje
  • 120 g (nád)cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a linzertésztát készítjük el. A hozzávalóit kimérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett linzertésztát négy felé osztjuk és kibéleljük vele a kivajazott piteformákat. Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg a kosárkák hűlnek, elkészítjük a túrótölteléket. Az összes alapanyagot egy villával alaposan összetörjük és 10 percig pihentetjük.
A kihűlt kosárkákat lekvárral kikenjük majd eloszlatjuk bennük a túrótölteléket. 180°C-os sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűltek, óvatosan kiszedjük a formákból, a túrós részt baracklekvárral lekenjük.
A Wind-habhoz a cukrot és a fehérjéket egy fémtálba tesszük, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett csípősig melegítjük. Az ujjunkkal ellenőrizzük a tojásos massza állapotát. Amikor az ujjunkat beledugva csípő érzést érzünk, levehetjük a gázról. Ezután robotgéppel kihűlésig kemény habot verünk belőle.
A habot zsákba töltjük és a piték tetejére nyomjuk, néhány csepp baracklekvárral díszítjük. Porcukorral megszórjuk és 180°C-os sütőben 2-3 percig megpirítjuk. Használhatunk szakácsfáklyát is.
Fogyasztás előtt érdemes jól lehűteni.

Blog.hu ajánló