Rákóczi pite

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rákóczi pite

Hozzávalók 4 személyre:

Linzertésztához

  • 120 g liszt
  • 80 g hideg Vénusz sütőmargarin
  • 40 g porcukor

Túrótöltelékhez

  • 250 g túró
  • 50 g porcukor
  • 35 g búzadara
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kisebb rúd vanília
  • reszelt citromhéj
  • pár csepp citromlé

Wind-habhoz

  • 2 tojás fehérje
  • 120 g (nád)cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a linzertésztát készítjük el. A hozzávalóit kimérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett linzertésztát négy felé osztjuk és kibéleljük vele a kivajazott piteformákat. Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg a kosárkák hűlnek, elkészítjük a túrótölteléket. Az összes alapanyagot egy villával alaposan összetörjük és 10 percig pihentetjük.
A kihűlt kosárkákat lekvárral kikenjük majd eloszlatjuk bennük a túrótölteléket. 180°C-os sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűltek, óvatosan kiszedjük a formákból, a túrós részt baracklekvárral lekenjük.
A Wind-habhoz a cukrot és a fehérjéket egy fémtálba tesszük, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett csípősig melegítjük. Az ujjunkkal ellenőrizzük a tojásos massza állapotát. Amikor az ujjunkat beledugva csípő érzést érzünk, levehetjük a gázról. Ezután robotgéppel kihűlésig kemény habot verünk belőle.
A habot zsákba töltjük és a piték tetejére nyomjuk, néhány csepp baracklekvárral díszítjük. Porcukorral megszórjuk és 180°C-os sütőben 2-3 percig megpirítjuk. Használhatunk szakácsfáklyát is.
Fogyasztás előtt érdemes jól lehűteni.

Ezt is szeretjük