Remegős túrógombóc

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Remegős túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 3 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg búzadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Tálaláshoz

  • tejföl
  • fahéj
  • porcukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombóc hozzávalóit, a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom és hűtőbe teszem fél napra, de legalább 3-4 órára.
Utána nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró vízbe teszem. Ha újra felforr a víz, a gombócokkal 0,5 liter hideg vízzel felöntöm, ezt háromszor megismétlem.

Érdemes nagyobb edényben készíteni, hogy legyen helye a víznek a felöntéseknél! Az utolsó felforrás után a kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Tálaljuk és fogadjuk az elismerő pillantásokat (mert teleszájjal nem beszélünk).
Mi porcukorral, vaníliás cukorral és pici fahéjjal kikevert tejföllel, jó gazdagon nyakon öntve szeretjük. A vaníliasodóval tálalt változat és a szamócaöntetes is nagy kedvenc nálunk. Az étel elkészítése nem több kb. 20 percnél, a pihentetés miatt hosszabb idejű, de megéri!

Ezt is szeretjük