Remegős túrógombóc

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Remegős túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 3 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg búzadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Tálaláshoz

  • tejföl
  • fahéj
  • porcukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombóc hozzávalóit, a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom és hűtőbe teszem fél napra, de legalább 3-4 órára.
Utána nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró vízbe teszem. Ha újra felforr a víz, a gombócokkal 0,5 liter hideg vízzel felöntöm, ezt háromszor megismétlem.

Érdemes nagyobb edényben készíteni, hogy legyen helye a víznek a felöntéseknél! Az utolsó felforrás után a kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Tálaljuk és fogadjuk az elismerő pillantásokat (mert teleszájjal nem beszélünk).
Mi porcukorral, vaníliás cukorral és pici fahéjjal kikevert tejföllel, jó gazdagon nyakon öntve szeretjük. A vaníliasodóval tálalt változat és a szamócaöntetes is nagy kedvenc nálunk. Az étel elkészítése nem több kb. 20 percnél, a pihentetés miatt hosszabb idejű, de megéri!

Ezt is szeretjük