Házi túrós-meggyes rétes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Házi túrós-meggyes rétes

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 5 dl langyos víz
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • 1 kk só
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliáscukor
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez adjuk az olajat, és a tojást. A vizhez adjuk a sót, és az ecetet, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Dagasztás után 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen könnyebb vele dolgozni.
Az asztalra egy abroszt terítünk, melyet belisztezünk.
A tésztát sodrófával kicsit ellapítjuk, majd a kézfejünk segítségével, mindig alányúlva, körkörösen haladva, az asztal széle felé nyújtjuk óvatosan, hogy ne lyukadjon ki. Közben beolajozzuk a tészta tetejét. Egészen vékonynak kell lennie.
Amikor kész, lecsipegetjük a vastagabb szélét.
Meglocsoljuk olajjal, és rátesszük a tölteléket. Egyik felére a meggyet, a másikra a cukorral, citromhéjjal elkevert túrót.
Az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát, és kiolajozott tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük