Házi túrós-meggyes rétes
Házi túrós-meggyes rétes
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg búzaliszt
- 2 db tojás
- 5 ek Vénusz étolaj
- 5 dl langyos víz
- 1 ek 10 %-os ecet
- 1 kk só
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
A liszthez adjuk az olajat, és a tojást. A vizhez adjuk a sót, és az ecetet, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Dagasztás után 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen könnyebb vele dolgozni.
Az asztalra egy abroszt terítünk, melyet belisztezünk.
A tésztát sodrófával kicsit ellapítjuk, majd a kézfejünk segítségével, mindig alányúlva, körkörösen haladva, az asztal széle felé nyújtjuk óvatosan, hogy ne lyukadjon ki. Közben beolajozzuk a tészta tetejét. Egészen vékonynak kell lennie.
Amikor kész, lecsipegetjük a vastagabb szélét.
Meglocsoljuk olajjal, és rátesszük a tölteléket. Egyik felére a meggyet, a másikra a cukorral, citromhéjjal elkevert túrót.
Az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát, és kiolajozott tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept