Zöldséges kert

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges kert

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2x6 tojás 1 cs kakaós Jó Reggelt keksz
  • 2x6 ek cukor
  • 2x4 ek liszt
  • 2x2 ek kakaópor
  • 2 cs étcsokoládés pudingpor
  • 8 dl víz
  • 10 ek cukor
  • 250 g Vénusz margarin
  • 60 g olvasztott étcsokoládé
  • 2-3 ek kakaópor
  • fehér, piros, zöld és narancssárga fondant
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 5 dl vizet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a víz, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a puding, az előzőleg habosra kevert margarinhoz adjuk, majd jól kikeverjük. Ehhez pedig leginkább a színe miatt hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a 2-3 ek kakaóport. (De ez a művelet el is hagyható, csak nekem nem tetszett, hogy úgy kifakult a krém a margarin miatt.)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg.
Mikor kihűlt a piskóta, vágjuk ketté, és így 4 piskótalapot kapunk. Egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben. A tetejét csillagcsöves nyomózsák segítségével tetszőlegesen feldíszítjük.
A tetejére föld gyanánt klopfolóval összetörünk egy csomag kakaós kekszet, majd megszórjuk a torta a tetejét. A végén, de nem utolsó sorban elkészítjük a kertebe való zöldségeket is. Én próbáltam a legegyszerűbbeket megformázni, így születtek meg a paradicsomok a szélére, belülre pedig saláták, fehér répák, karfiolok és a sárgarépák. De persze a zöldségek milyenségének és mennyiségének csak a képzeletünk illetve nagyobb részt a kézügyességünk szabhat határt.

Ezt is szeretjük