Zöldséges kert

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2x6 tojás 1 cs kakaós Jó Reggelt keksz
  • 2x6 ek cukor
  • 2x4 ek liszt
  • 2x2 ek kakaópor
  • 2 cs étcsokoládés pudingpor
  • 8 dl víz
  • 10 ek cukor
  • 250 g Vénusz margarin
  • 60 g olvasztott étcsokoládé
  • 2-3 ek kakaópor
  • fehér, piros, zöld és narancssárga fondant
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 5 dl vizet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a víz, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a puding, az előzőleg habosra kevert margarinhoz adjuk, majd jól kikeverjük. Ehhez pedig leginkább a színe miatt hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a 2-3 ek kakaóport. (De ez a művelet el is hagyható, csak nekem nem tetszett, hogy úgy kifakult a krém a margarin miatt.)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg.
Mikor kihűlt a piskóta, vágjuk ketté, és így 4 piskótalapot kapunk. Egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben. A tetejét csillagcsöves nyomózsák segítségével tetszőlegesen feldíszítjük.
A tetejére föld gyanánt klopfolóval összetörünk egy csomag kakaós kekszet, majd megszórjuk a torta a tetejét. A végén, de nem utolsó sorban elkészítjük a kertebe való zöldségeket is. Én próbáltam a legegyszerűbbeket megformázni, így születtek meg a paradicsomok a szélére, belülre pedig saláták, fehér répák, karfiolok és a sárgarépák. De persze a zöldségek milyenségének és mennyiségének csak a képzeletünk illetve nagyobb részt a kézügyességünk szabhat határt.

Ezt is szeretjük