Fekete-erdő torta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fekete-erdő torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Kakaós piskótához_
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt

Töltelékek

  • 1 üveg meggy befőtt
  • 2 csomag csokoládés puding
  • 2 csomag zselatin
  • cukor
  • 0,5 l tej
  • kb. 1 liter habtejszín
  • habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Először is megsütjük a kakaós piskótát. Ezt ízlésre bízva, mert szerintem mindenki másképp és más méretben süti.
Majd a csokoládés pudingot készítjük el, hogy az kihűljön. Ezután a meggybefőtt levét összefőzzük a zselatinnal.
A tortalap legalsó részét a kész csokipudinggal kenjük meg. Rakhatunk bele meggyet is. Ráteszünk egy piskótalapot és a következő réteget a meggybefőtt-zselét kenjük rá. Megint ráteszünk egy réteg piskótát.
A tejszínhabot többféleképpen is el lehet készíteni.
1. Csak úgy simán, mindenféle adalék nélkül, robotgéppel felverjük, rákenjük a torta utolsó rétegébe és jó sok meggyet teszünk bele. A végén rátesszük a tortalap fedelét, körbekenjük a tejszínhabbal és díszítjük.
2. Kb. 2 dl tejszínhabhoz keverünk egy kis meggybefőtt levet és habfixálóval együtt felverjük, így kenjük az utolsó rétegre.
3. Az egész habtejszínbe keverünk meggybefőtt levet és így rózsaszínes lesz az egész torta.

Ezt is szeretjük