Fekete-erdő torta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fekete-erdő torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Kakaós piskótához_
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt

Töltelékek

  • 1 üveg meggy befőtt
  • 2 csomag csokoládés puding
  • 2 csomag zselatin
  • cukor
  • 0,5 l tej
  • kb. 1 liter habtejszín
  • habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Először is megsütjük a kakaós piskótát. Ezt ízlésre bízva, mert szerintem mindenki másképp és más méretben süti.
Majd a csokoládés pudingot készítjük el, hogy az kihűljön. Ezután a meggybefőtt levét összefőzzük a zselatinnal.
A tortalap legalsó részét a kész csokipudinggal kenjük meg. Rakhatunk bele meggyet is. Ráteszünk egy piskótalapot és a következő réteget a meggybefőtt-zselét kenjük rá. Megint ráteszünk egy réteg piskótát.
A tejszínhabot többféleképpen is el lehet készíteni.
1. Csak úgy simán, mindenféle adalék nélkül, robotgéppel felverjük, rákenjük a torta utolsó rétegébe és jó sok meggyet teszünk bele. A végén rátesszük a tortalap fedelét, körbekenjük a tejszínhabbal és díszítjük.
2. Kb. 2 dl tejszínhabhoz keverünk egy kis meggybefőtt levet és habfixálóval együtt felverjük, így kenjük az utolsó rétegre.
3. Az egész habtejszínbe keverünk meggybefőtt levet és így rózsaszínes lesz az egész torta.

Ezt is szeretjük