Fekete-erdő torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fekete-erdő torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Kakaós piskótához_
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt

Töltelékek

  • 1 üveg meggy befőtt
  • 2 csomag csokoládés puding
  • 2 csomag zselatin
  • cukor
  • 0,5 l tej
  • kb. 1 liter habtejszín
  • habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Először is megsütjük a kakaós piskótát. Ezt ízlésre bízva, mert szerintem mindenki másképp és más méretben süti.
Majd a csokoládés pudingot készítjük el, hogy az kihűljön. Ezután a meggybefőtt levét összefőzzük a zselatinnal.
A tortalap legalsó részét a kész csokipudinggal kenjük meg. Rakhatunk bele meggyet is. Ráteszünk egy piskótalapot és a következő réteget a meggybefőtt-zselét kenjük rá. Megint ráteszünk egy réteg piskótát.
A tejszínhabot többféleképpen is el lehet készíteni.
1. Csak úgy simán, mindenféle adalék nélkül, robotgéppel felverjük, rákenjük a torta utolsó rétegébe és jó sok meggyet teszünk bele. A végén rátesszük a tortalap fedelét, körbekenjük a tejszínhabbal és díszítjük.
2. Kb. 2 dl tejszínhabhoz keverünk egy kis meggybefőtt levet és habfixálóval együtt felverjük, így kenjük az utolsó rétegre.
3. Az egész habtejszínbe keverünk meggybefőtt levet és így rózsaszínes lesz az egész torta.

Ezt is szeretjük