Barackos vaníliatorta
Barackos vaníliatorta
Hozzávalók 12 személyre
- 2x8 tojás barack
- 2x8 ek cukor
- 2x8 ek liszt
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 12 dl tej
- 14 ek cukor
- 375 g Vénusz margarin
- barack
- szeletelt mandula
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. Ehhez 8 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg. Miután kihűltek a piskóták, vágjuk ketté őket úgy, hogy a végén 4 egyforma nagyságú piskótalapot kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-barack-piskóta-krém-barack-piskóta-krém-barack-piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. A torta oldalát megszórjuk mandulával, majd a tetejét a maradék krémmel és szeletelt barackokkal díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept