Almás pite

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Almás pite

Hozzávalók 12 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg Vénusz margarin
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • pár kanál tejföl
  • 2 evőkanál darált dió vagy dejó
  • 4-5 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 kg alma
  • kevés fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, margarint, csipet sót, tojás sárgáját, 1 kanál cukrot, sütőport elmorzsolom, majd tejföllel összegyúrom és két készre osztom. Az almát lereszelem. Közepes tepsit kikenek, lisztezek, a tészta egyik felét formázva kinyújtom, a tepsibe rakom, villával megszurkálom.
Ráteszem a diót vagy dejót, majd a kinyomott almát megszórom fahéjjal, majd cukorral.
Rányújtom a tészta másik felét, megkenem a tojásfehérjével, megszurkálom villával, majd egy kanál cukrot szórok rá. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm. A gáz 5. fokozatán.

Ezt is szeretjük