Vonatos \"welcome home\" torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3x3 tojás
  • 3x3 ek cukor
  • 3x3 ek liszt
  • 1 cs étcsokoládés pudingpor
  • 1 cs puncspudingpor
  • 7 dl tej
  • 9 ek cukor
  • 250 g Vénusz sütőmargarin
  • sötétzöldre színezett fondant
  • világoszöld fondant
  • barna fondant
  • fekete fondant
  • kék fondant
  • fehér fondant
  • fekete ételfesték toll
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez két lábasban 2,5-2,5 dl tejet felteszünk főni 4,5-4,5 kanál cukorral cukorral, közben a maradék tejet kettéosztva csomómentesre keverjük a pudingporokat. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük mind a kettőhöz a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert, majd kettéosztott margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-puncskrém-piskóta-csokikrém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a csokikrémmel, hogy megtapadjon benne a fondant.
Ezután kinyújtjuk a sötétzöld fondant, és beburkoljuk vele a tortát, majd tetszés szerint díszítjük.

Ezt is szeretjük