Terítős torta rózsával

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Terítős torta rózsával

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3x2 tojás a horgolt terítőhöz
  • 3x2 ek cukor
  • 3x2 ek liszt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 125 g Vénusz margarin
  • fehér fondant
  • kék fondant
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 2 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben. A fehér fondant kinyújtjuk akkorára,hogy be tudjuk burkolni vele a tortát. A kék fondant is kinyújtjuk, majd mikor már kellően vékony, aláteszünk egy horgolt terítőt, és azon nyújtjuk egy kicsit a fondant. Mikor elvégeztük ezt a műveletet, óvatosan eltávolítjuk a terítőt, és a minta mentén körbevágjuk a fondant. A tortán levő fehér fondant ecsettel benedvesítjük, majd rárakjuk a kék fondant. A fehér fondant maradékát porcukros felületen szintén kinyújtjuk, majd pogiszaggatóval köröket szaggatunk, kicsit sziromszerűre formázzuk, majd hagyjuk kiszáradni egy kicsit, hogy összeállításkor stabilak legyenek a szirmok. A rózsa középső sziromhoz az egyik kört összesodorjuk, majd a többi szirmot egyesével bevizezzük, és körkörösen haladva kialakítjuk a virágot.

Ezt is szeretjük