Mascarponés vaníliatorta rózsával

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mascarponés vaníliatorta rózsával

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3x2 tojás
  • 3x2 evőkanál cukor
  • 3x2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 250 g mascarpone
  • fehér fondant
  • rózsaszín lüszter
  • cukorgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 4 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert mascarponéhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben, de hagyjunk bőven krémet a díszítéshez is. A tortát a maradék krémmel, és cukorgyönggyel tetszés szerint díszítjük.
A rózsához a fehér fondantot porcukros felületen kinyújtjuk, majd pogiszaggatóval köröket szaggatunk, kicsit sziromszerűre formázzuk, majd hagyjuk kiszáradni egy kicsit, hogy összeállításkor stabilak legyenek a szirmok. A rózsa középső sziromhoz az egyik kört összesodorjuk, majd a többi szirmot egyesével bevizezzük, és körkörösen haladva kialakítjuk a virágot. A végén a rózsát belemártjuk a lüszterbe, majd ecsettel egyenletesen elosztjuk rajta a port.

Ezt is szeretjük