Hamis Rigó Jancsi muffin

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamis Rigó Jancsi muffin

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg liszt
  • 1/2 kk sütőpor
  • 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 15 dkg étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez felolvasztjuk és felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk a csokit, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad benne. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. A tojásfehérjéket keményre verjük, a vége felé hozzáadjuk a maradék cukrot. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűlt muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagon levágjuk.
A krémhez a mascarponét habosra verjük, majd hozzákeverjük a csokis tejszínt is. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz a csokit és az olajat mikróban megolvasztjuk, majd a muffintetőket belemártjuk a csokiba.
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.

Ezt is szeretjük