Gesztenyetorta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

krémhez

  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A piskóta alapanyagokat habverővel habosra keverem, majd tortaformába öntöm és 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm 150 fokon.
Ha kihűlt, egy hosszú késsel 3 vékonyabb lapra vágom.
A krémhez felforralom a tejet, hozzáadom a vaníliaaromát, majd a porcukrot, a lisztet és a tojást összekeverem és hozzáadom a tejhez, folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni.
A vajat egy kevés porcukorral külön kikeverem, és a kihűlt krémmel együtt hozzákeverem a gesztenyemasszához.
Az elkészült krémet a lapok közé elterítem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A tetejét egy villa segítségével és tejszínhabbal díszítem.

Blog.hu ajánló