Gesztenyetorta
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Gesztenyetorta
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
krémhez
- 1 csomag gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A piskóta alapanyagokat habverővel habosra keverem, majd tortaformába öntöm és 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm 150 fokon.
Ha kihűlt, egy hosszú késsel 3 vékonyabb lapra vágom.
A krémhez felforralom a tejet, hozzáadom a vaníliaaromát, majd a porcukrot, a lisztet és a tojást összekeverem és hozzáadom a tejhez, folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni.
A vajat egy kevés porcukorral külön kikeverem, és a kihűlt krémmel együtt hozzákeverem a gesztenyemasszához.
Az elkészült krémet a lapok közé elterítem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A tetejét egy villa segítségével és tejszínhabbal díszítem.

Még több recept