Gesztenyetorta

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

A 36 éves Anne Hathaway több Photoshopot kapott a kelleténél: csak a mosolyáról lehet felismerni »

Smink a szemüveg alá: nem szűkül be a tekinteted, ha így fested ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyetorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

krémhez

  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A piskóta alapanyagokat habverővel habosra keverem, majd tortaformába öntöm és 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm 150 fokon.
Ha kihűlt, egy hosszú késsel 3 vékonyabb lapra vágom.
A krémhez felforralom a tejet, hozzáadom a vaníliaaromát, majd a porcukrot, a lisztet és a tojást összekeverem és hozzáadom a tejhez, folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni.
A vajat egy kevés porcukorral külön kikeverem, és a kihűlt krémmel együtt hozzákeverem a gesztenyemasszához.
Az elkészült krémet a lapok közé elterítem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A tetejét egy villa segítségével és tejszínhabbal díszítem.

Ezt is szeretjük