Krémes sajttorta áfonyamártással

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajttorta áfonyamártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
  • 80 dkg tejszínes édes krémsajt
  • 20 dkg tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő

áfonyamártás

  • 30 dkg áfonya
  • 1 dl narancslé
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál méz
  • fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet nyújtófával összetöröm. A vajat megolvasztom és összekeverem a széttört keksszel, majd egy kivajazott tortaforma aljára egyenletesen szétterítem és kissé lenyomkodom.
A tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot simára elkeverem, majd egyesével beleütöm a tojásokat és hozzáadom a keményítőt is. A kész masszát rákenem a kekszalapra és 60 percig sütöm körülbelül 150-180 fokon.
Az áfonyamártáshoz friss és fagyasztott gyümölcs is használható. A gyümölcsöt egy kis lábosban a narancslével és egy kevés vízzel felteszem főni. Mikor elkezd forrni, hozzáadom a mézet és a citromlevet, majd folyamatos kevergetés közben a végén hozzáadom a keményítőt, amely az egészet besűríti. Legfeljebb 2-3 percig főzöm.
A kihűlt, cikkekre vágott sajttorta tetejére halmozom a szószt, így tálalom.

Ezt is szeretjük