Krémes sajttorta áfonyamártással

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajttorta áfonyamártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
  • 80 dkg tejszínes édes krémsajt
  • 20 dkg tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő

áfonyamártás

  • 30 dkg áfonya
  • 1 dl narancslé
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál méz
  • fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet nyújtófával összetöröm. A vajat megolvasztom és összekeverem a széttört keksszel, majd egy kivajazott tortaforma aljára egyenletesen szétterítem és kissé lenyomkodom.
A tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot simára elkeverem, majd egyesével beleütöm a tojásokat és hozzáadom a keményítőt is. A kész masszát rákenem a kekszalapra és 60 percig sütöm körülbelül 150-180 fokon.
Az áfonyamártáshoz friss és fagyasztott gyümölcs is használható. A gyümölcsöt egy kis lábosban a narancslével és egy kevés vízzel felteszem főni. Mikor elkezd forrni, hozzáadom a mézet és a citromlevet, majd folyamatos kevergetés közben a végén hozzáadom a keményítőt, amely az egészet besűríti. Legfeljebb 2-3 percig főzöm.
A kihűlt, cikkekre vágott sajttorta tetejére halmozom a szószt, így tálalom.

Ezt is szeretjük