Krémes sajttorta áfonyamártással

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
  • 80 dkg tejszínes édes krémsajt
  • 20 dkg tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő

áfonyamártás

  • 30 dkg áfonya
  • 1 dl narancslé
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál méz
  • fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet nyújtófával összetöröm. A vajat megolvasztom és összekeverem a széttört keksszel, majd egy kivajazott tortaforma aljára egyenletesen szétterítem és kissé lenyomkodom.
A tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot simára elkeverem, majd egyesével beleütöm a tojásokat és hozzáadom a keményítőt is. A kész masszát rákenem a kekszalapra és 60 percig sütöm körülbelül 150-180 fokon.
Az áfonyamártáshoz friss és fagyasztott gyümölcs is használható. A gyümölcsöt egy kis lábosban a narancslével és egy kevés vízzel felteszem főni. Mikor elkezd forrni, hozzáadom a mézet és a citromlevet, majd folyamatos kevergetés közben a végén hozzáadom a keményítőt, amely az egészet besűríti. Legfeljebb 2-3 percig főzöm.
A kihűlt, cikkekre vágott sajttorta tetejére halmozom a szószt, így tálalom.

Ezt is szeretjük