Klasszikus almás lepény
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Andie MacDowell 26 éves lánya babaarcú szépség: Margaret nem csak bájos, öltözködni is tud »
- Igazi inspirációbomba a divatikon új kollekciója: Alexa Chung tudja, hogy kell nosztalgiázni »
- Az 56 éves Monica Bellucci szépségére nincsenek szavak: új fotóin a táska a lényeg, de a színésznő ellopja a figyelmet »
Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Klasszikus almás lepény
Hozzávalók 4 személyre:
tésztához
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- kis tejföl
- _töltelékhez_
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, 1 csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztából 2 cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük. Közben lereszeljük az almát, megdaráljuk a diót. Az egyik cipóból kinyújtott tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, cukorral és a kifacsart almával. Befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással, és középmeleg sütőben megsütjük.
Még több recept