Klasszikus almás lepény

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus almás lepény

Hozzávalók 4 személyre:

tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • kis tejföl
  • _töltelékhez_
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, 1 csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztából 2 cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük. Közben lereszeljük az almát, megdaráljuk a diót. Az egyik cipóból kinyújtott tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, cukorral és a kifacsart almával. Befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással, és középmeleg sütőben megsütjük.

Ezt is szeretjük