Klasszikus almás lepény

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • kis tejföl
  • _töltelékhez_
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, 1 csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztából 2 cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük. Közben lereszeljük az almát, megdaráljuk a diót. Az egyik cipóból kinyújtott tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, cukorral és a kifacsart almával. Befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással, és középmeleg sütőben megsütjük.

Ezt is szeretjük