Klasszikus almás lepény

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus almás lepény

Hozzávalók 4 személyre:

tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • kis tejföl
  • _töltelékhez_
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, 1 csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztából 2 cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük. Közben lereszeljük az almát, megdaráljuk a diót. Az egyik cipóból kinyújtott tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, cukorral és a kifacsart almával. Befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással, és középmeleg sütőben megsütjük.

Ezt is szeretjük