Klasszikus almás lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Klasszikus almás lepény

Hozzávalók 4 személyre:

tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • kis tejföl
  • _töltelékhez_
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, 1 csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztából 2 cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük. Közben lereszeljük az almát, megdaráljuk a diót. Az egyik cipóból kinyújtott tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, cukorral és a kifacsart almával. Befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással, és középmeleg sütőben megsütjük.

Ezt is szeretjük