Így készül a házi lángos

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Házi lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefír
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük langyosra a tejet, tegyünk bele egy kanál cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel habosra. Egy tálba tegyük bele a lisztet, csináljunk a közepén egy kis lyukat, és öntsük bele az élesztős tejet. Majd tegyük bele a kefírt és a tojásokat és keverjük simára. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, majd hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki.

Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat szedjünk ki belőle, nyújtsuk ki kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süssük ki őket.

Ízlés szerint lehet rá fokhagymás tejfölt és sajtot szórni.

Ezt is szeretjük