Így készül a házi lángos

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házi lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefír
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük langyosra a tejet, tegyünk bele egy kanál cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel habosra. Egy tálba tegyük bele a lisztet, csináljunk a közepén egy kis lyukat, és öntsük bele az élesztős tejet. Majd tegyük bele a kefírt és a tojásokat és keverjük simára. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, majd hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki.

Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat szedjünk ki belőle, nyújtsuk ki kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süssük ki őket.

Ízlés szerint lehet rá fokhagymás tejfölt és sajtot szórni.

Ezt is szeretjük