Így készül a házi lángos

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házi lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefír
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük langyosra a tejet, tegyünk bele egy kanál cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel habosra. Egy tálba tegyük bele a lisztet, csináljunk a közepén egy kis lyukat, és öntsük bele az élesztős tejet. Majd tegyük bele a kefírt és a tojásokat és keverjük simára. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, majd hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki.

Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat szedjünk ki belőle, nyújtsuk ki kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süssük ki őket.

Ízlés szerint lehet rá fokhagymás tejfölt és sajtot szórni.

Ezt is szeretjük