Így készül a házi lángos

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házi lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefír
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük langyosra a tejet, tegyünk bele egy kanál cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel habosra. Egy tálba tegyük bele a lisztet, csináljunk a közepén egy kis lyukat, és öntsük bele az élesztős tejet. Majd tegyük bele a kefírt és a tojásokat és keverjük simára. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, majd hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki.

Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat szedjünk ki belőle, nyújtsuk ki kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süssük ki őket.

Ízlés szerint lehet rá fokhagymás tejfölt és sajtot szórni.

Ezt is szeretjük