Szives marcipán torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 cs vaniliás pudingpor
  • 3 dl befőtt neve
  • 6 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál étkezési zselatin
  • 2 csomag marcipán, fehér és rózsaszín színekben
Recept idők

Elkészítés:

A piskóta elkészítése:

6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kikeverjük, a tojásfehérjét habbá verjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk a lisztet és a habot, fokozatosan adagolva, nem egyszerre, laza mozdulatokkal. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát és megsütjük a piskótát. /kb 180 fokon 30 perc/ A tűzhely ajtaját nem szabad nyitogatni.

A töltelék elkészítése:

Leszűrjük a meggy levét, kimérünk belőle 3 dl -t, majd a levet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzátesszük a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk és lassú tűzön felolvasztjuk. Kissé kevergetve lehűtjük.
6 dl tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. Végül összeforgatjuk a meggyes krémmel.

A torta elkészítése:

A tortához 2 db egy kisebb és egy nagyobb méretű piskótára van szükségünk, amelyeket lapokra szelünk és megtöltjük a töltelékkel. A felső piskótából szív alakot vágunk és szintén lapokra szelve megtöltünk. A piskótákat egyenként bevonjuk a marcipánokkal, majd a szív alakút ráhelyezzük a kör alakúra.

Ezt is szeretjük