Spenótos-ricottás falatok

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos-ricottás falatok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 250 g ricotta
  • 40-45 dkg fagyasztott spenót
  • 2 teáskanál só
  • parmezán sajt (ízlés szerint)
  • tojássárga a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Felengedjük a spenótot, majd összekeverjük vele a ricottát és a sót. A kihajtogatott levelestésztát 8 egyenlő részre vágjuk.
Az így kapott téglalapok közepébe halmozzuk a tölteléket és összenyomkodjuk a tésztát. Kenjük meg tojássárgával a tetejét, egy kicsit be is vághatjuk, szórjuk meg szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük