Spenótos-ricottás falatok

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos-ricottás falatok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 250 g ricotta
  • 40-45 dkg fagyasztott spenót
  • 2 teáskanál só
  • parmezán sajt (ízlés szerint)
  • tojássárga a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Felengedjük a spenótot, majd összekeverjük vele a ricottát és a sót. A kihajtogatott levelestésztát 8 egyenlő részre vágjuk.
Az így kapott téglalapok közepébe halmozzuk a tölteléket és összenyomkodjuk a tésztát. Kenjük meg tojássárgával a tetejét, egy kicsit be is vághatjuk, szórjuk meg szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük