Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált tepertő
- 8 dkg zsír
- 1 tojássárga
- 2 kanál tejföl (plusz amennyit felvesz a tészta)
- 1,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Belemorzsolom a két kanál tejfölbe az élesztőt, beleteszem a tojássárgáját és jó átkeverem. A lisztbe morzsolom a darált tepertőt és a zsírt, majd beleöntöm az előbb elkevert tejfölt. Jól össze kell gyúrni és még annyi tejfölt teszek bele, hogy ne legyen a tészta kemény. Jól ki kell dolgozni, kinyújtani, és három dupla nyújtással összehajtani, 15-15 perc pihenővel.
Ezután másfél ujjnyira ki kell nyújtani, kiszaggatni, bevagdosni mindegyiknek a tetejét, majd átkenni tojássárgájával. Ezután hagyjuk egy óráig pihenni a tepsiben a pogikat, majd sütőbe tenni és pirulásig sütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept