Tepertős pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tepertős pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált tepertő
  • 8 dkg zsír
  • 1 tojássárga
  • 2 kanál tejföl (plusz amennyit felvesz a tészta)
  • 1,5 dkg élesztő
Recept idők

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Belemorzsolom a két kanál tejfölbe az élesztőt, beleteszem a tojássárgáját és jó átkeverem. A lisztbe morzsolom a darált tepertőt és a zsírt, majd beleöntöm az előbb elkevert tejfölt. Jól össze kell gyúrni és még annyi tejfölt teszek bele, hogy ne legyen a tészta kemény. Jól ki kell dolgozni, kinyújtani, és három dupla nyújtással összehajtani, 15-15 perc pihenővel.
Ezután másfél ujjnyira ki kell nyújtani, kiszaggatni, bevagdosni mindegyiknek a tetejét, majd átkenni tojássárgájával. Ezután hagyjuk egy óráig pihenni a tepsiben a pogikat, majd sütőbe tenni és pirulásig sütni.

Ezt is szeretjük