Mini sajtos croissant

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 darabhoz:
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 dl kefír
  • 1 dl olaj
  • A sós vajhoz:
  • 25 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • 25 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az 1 dl tejet melegítsük meg, adjunk hozzá egy kiskanál cukrot és ebben 5 dkg élesztőt futtassunk meg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd válasszuk szét narancs nagyságú kis gombócokra, takarjuk le és hagyjuk kelni meleg helyen.

Keverjük ki a sós vajat (tegyük mikróba a vajat, de ne legyen folyékony).

Nyújtsunk ki két kis cipót külön-külön egyforma nagyságúra, kenjük meg az egyiket sós vajjal, fektessük rá a másikat, így a vaj van középen. Vágjuk 16 cikkre (mintha egy tortát vágnánk) és tekerjük fel croissant formára.

Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, tegyük bele őket egy picit távolabb egymástól és kenjük meg tojással, a tetejére szórhatunk egy kis sajtot is. Addig süssük amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük