Mini sajtos croissant
Mini sajtos croissant
Hozzávalók 8 személyre
- 40 darabhoz:
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 2 dl kefír
- 1 dl olaj
- A sós vajhoz:
- 25 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál só
- Tetejére:
- 1 tojás
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az 1 dl tejet melegítsük meg, adjunk hozzá egy kiskanál cukrot és ebben 5 dkg élesztőt futtassunk meg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd válasszuk szét narancs nagyságú kis gombócokra, takarjuk le és hagyjuk kelni meleg helyen.
Keverjük ki a sós vajat (tegyük mikróba a vajat, de ne legyen folyékony).
Nyújtsunk ki két kis cipót külön-külön egyforma nagyságúra, kenjük meg az egyiket sós vajjal, fektessük rá a másikat, így a vaj van középen. Vágjuk 16 cikkre (mintha egy tortát vágnánk) és tekerjük fel croissant formára.
Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, tegyük bele őket egy picit távolabb egymástól és kenjük meg tojással, a tetejére szórhatunk egy kis sajtot is. Addig süssük amíg meg nem pirul.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept