Epres túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Epres túrótorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt (bele egy kicsi sütőpor)
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg túró
  • 1,5 kis zacskó zselatin
  • reszelt citromhéj
  • citromlé
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 25-30 dkg eper
  • fél csomag epres tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótát! Verjünk kemény habbá 3 tojásfehérjét, majd a tojássárgákkal egy külön tálba kikeverünk 3 evőkanál cukrot. Ehhez adjuk hozzá a 3 evőkanál sütőporos lisztet, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk laza mozdulatokkal a habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett formába töltjük és 180 fokon 30 percet sütjük.

Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, a vaníliás cukrot, 5 púpozott evőkanál porcukrot és a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük és félretesszük egy kicsit.

Ha kihűlt a piskóta, befedjük eperrel, rákenjük a túrókrémet, majd szintén eperrel díszítjük a tetejét ízlés szerint. Betesszük a hűtőbe és 3-4 órát hagyjuk pihenni.

Ezt is szeretjük