Mentás uborkakoktél parenyicával
Mentás uborkakoktél parenyicával
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg uborka
- 6 db mentalevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1,5 teáskanál cukor
- 180 g joghurt
- kb. 2 dl ásványvíz
- 12 darab mini paradicsom
- 4 db mini parenyica sajt
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral, citromlével, sóval és a joghurttal. 2-3 perc alatt simára turmixoljuk, majd kb. 2 dl ásványvízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes, krémes állagot kapjunk.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.
A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept