Spárgás csirkeragu bazsalikommal
Spárgás csirkeragu bazsalikommal
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg szeletelt bacon
- 1/2 póré hagyma
- 7 szál fehér spárga
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db tojássárgája
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
- só, bors
Elkészítés:
A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept