Spárgás csirkeragu bazsalikommal

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg szeletelt bacon
  • 1/2 póré hagyma
  • 7 szál fehér spárga
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat, hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.

1
2
Blog.hu ajánló