Kivi alagút
Kivi alagút
Hozzávalók 6 személyre
- _A tésztához_
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg barna nádcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1/2 citrom leve+reszelt héja (bio)
- csipet só
A töltelékhez
- 60 dkg kivi
- 50 dkg alma
- 10 dkg barna nádcukor
- 2 evőkanál búzadara
- 2 dkg vaj
- 1/2 citrom reszelt héja (bio)
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást a reszelt citrom héját és levét, a csipet sót és egy kanál tejfölt, összegyúrjuk.
Miután összeállt a tészta, betesszük a hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a kivit és az almát meghámozzuk, a kivit összeaprítjuk, az almát lereszeljük és jól kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát, majd összekeverjük az almát és a kivit, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a búzadarát. A vajat hidegen kis forgácsokra szeletelve adjuk a töltelékhez.
A hűtőből elővesszük a tésztát, a kétharmadát kinyújtjuk, az őzgerincformára helyezzük és belenyomkodjuk, majd a tölteléket egyenletesen belesimítjuk.
A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy befedje az őzgerincforma tetejét. Ráhelyezzük, jól hozzányomkodjuk a széleken.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (gázsütőnél 190 fokon)25-30 percig sütjük. Miután megsült, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni. Miután langyosra hűlt, tálra tesszük, de még hagyjuk rajta az őzgerincformát, mert így mire teljesen kihűl, nagyon finom puha omlóssá válik a tészta, és nem törik. Szépen lehet szeletelni, kis porcukorral meghintve, friss kividarabokkal tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept