Sajtkrémmel töltött rántott paprika
Sajtkrémmel töltött rántott paprika
Hozzávalók 4 személyre
- személyenként egy-egy szép, vastag húsú paprika
- 30 dkg krémsajt
- friss snidling
- friss bazsalikom
- friss petrezselyem
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, megtörlöm, hosszában kettévágom, eltávolítom a csumát és a magokat. Belsejüket meghintem sóval, borssal. A krémsajtot összekeverem az apróra vágott zöldfűszerekkel, sózom, borsozom és egyenletesen belekenem a paprikák belső felébe. A tojásokat felverem, sóval borssal ízesítem, majd annyi lisztet keverek hozzá, hogy valamivel sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta. A paprikákat belemártom a liszttel elkevert tojásos masszába, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába fogatom, mindezt villa segítségével. Majd nem túl forró olajban először a paprikák alját, majd a krémsajtos felüket is, oldalanként 4-5 percig szép aranyszínűre sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció