Töltött bolognais burgonya

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes burgonya
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 kk. köménymag
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika, fekete bors, oregánó ízlés szerint
  • fél doboz hámozott paradicsom (kb. 20 dkg) vagy friss paradicsom héj nélkül + paradicsomlé
  • kevés cukor
  • 1 tojássárgája
  • diónyi vaj/margarin a sütőedény kikenéséhez
  • napraforgó/olívaolaj a darált hús sütéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat alapos mosás után, héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót.
Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregánó), és egy kis cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg.
A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”.
Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.
Petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, igazán csak frissen jó. Vegyes idénysalátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló