Epres-vaníliás muffin

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg eper
  • 1 cs. sütőpor
  • 200 ml tej
  • 0.5 dl olaj
  • csipet só

A tetejére

  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 szál citromfű
  • 2 csomag habfixáló
  • 1/2 rúd vanília

A díszítéshez

  • eper
Recept idők

Elkészítés:

A lisztből tegyünk félre egy evőkanálnyit, a többit szitáljuk egy tálba a sütőporral és keverjük bele a csipet sót és a nyírfacukrot.
Üssük bele a tojások sárgáját, tegyük bele a mascarponét, a tejet és az olajat.
Az epret mossuk meg, szárazzuk le, vágjuk apró kockákra és a félretett liszttel elkeverve keverjük a tésztába. (Azért kell a liszt a gyümölcsre, mert így nem süllyed le a süti aljára).
Verjük fel a tojások fehérjét, és óvatosan forgassuk a tésztához.
A muffintepsibe tegyünk papírkapszlikat és töltsük meg 2/3-ig a tésztával, majd toljuk előmelegített középmeleg sütőbe.
Ebből a mennyiségből 20 db muffin lesz. (Úgy látszik, így vagyok beállítva, már megint 20... )
A második tepsinél üresen maradt mélyedéseket töltsük meg vízzel, így szép egyenletesen sül majd a tészta.

Azt fogjuk tapasztalni, hogy a muffinok szépen megemelkednek, aztán egy adott pillanatban \" behorpad \" a tetejük. Ettől nem kell megijedni, így kell viselkednie, mert majd itt lesz a helye a jó nagy kanál vaníliás-citromfüves tejszínnek. :-)

A megsült muffinokat tegyük félre hűlni. A citromfüvet vágjuk nagyon-nagyon apróra.
A hideg (!!!) tejszínbe kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét (a többit nyomjuk bele a cukortartóba, pár nap alatt átveszi az aromáját), és adjuk hozzá a nyírfacukrot, majd verjük fel.
A tejszínhabhoz a végén óvatosan keverjük hozzá az aprított citromfüvet.
Tálaláskor mindegyik süti tetejére kanalazzunk a csodás habból. Eperszemekkel díszítsük.

Blog.hu ajánló