Lazacsaláta leveles tésztában

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs leveles tészta
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 2-3 db főtt tojás
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 ek tejföl
  • őrölt bors
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggassunk ki, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva, félig vágjuk be a tésztát. (Vigyázzunk, nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató!)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit távolabb egymástól helyezzük el a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített, forró sütőbe tegyük be, majd pár perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hűtsük ki teljesen. (Ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit nyomkodjuk le, hogy elég hely legyen a tölteléknek.)

A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel keverjük sima, krémes állagúra. (A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém.)

Ízlés szerint daraboljuk fel a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.
Ezután óvatosan keverjük össze az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd tegyük be a hűtőbe pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába kanalazzuk bele a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszítsük.

Blog.hu ajánló