Lazacsaláta leveles tésztában
Lazacsaláta leveles tésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs leveles tészta
- 20 dkg füstölt lazac
- 2-3 db főtt tojás
- 15 dkg füstölt sajt
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 ek tejföl
- só
- őrölt bors
- snidling
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggassunk ki, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva, félig vágjuk be a tésztát. (Vigyázzunk, nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató!)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit távolabb egymástól helyezzük el a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Előmelegített, forró sütőbe tegyük be, majd pár perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hűtsük ki teljesen. (Ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit nyomkodjuk le, hogy elég hely legyen a tölteléknek.)
A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel keverjük sima, krémes állagúra. (A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém.)
Ízlés szerint daraboljuk fel a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.
Ezután óvatosan keverjük össze az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd tegyük be a hűtőbe pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába kanalazzuk bele a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszítsük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept