Káposztás tarte tatin

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Káposztás töltelékhez

  • 3 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 közepes méretű káposzta (kb. 1,4 kg-os)
  • bors

Tésztához

  • 300 g liszt + kevés a nyújtáshoz
  • 200 g hideg vaj kis kockákra vágva
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

1. A káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk. Én késes betétű robotgépre egyszerűsítettem a dolgot. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a káposztát, és mérsékelt lángon addig dinszteljük, amíg aranybarna nem lesz. Közben sózzuk, borsozzuk. Én több lépésben szoktam borsozni, így máshogy jön ki a bors íze.
2. A tésztához az átszitált lisztet egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sót. Gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a vajat. Akkor jó, ha morzsás. Nem kell homogénnek lennie. Majd beleforgatjuk a cukrot. A tojássárgáját összekeverjük egy evőkanál hideg vízzel, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, rakhatunk bele még egy evőkanál hideg vizet. Amíg a káposzta elkészül, a hűtőben tartjuk.
3. Egy tortaformát (vagy 2 kisebbet) vastagon kivajazunk (nem kell spórolni, mert ez jót tesz a káposztának és így könnyebben ki is jön a formából). A tésztát kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tortaformába tesszük a káposztát, amit beborítunk a kinyújtott tésztalappal. A kilógó részeket betűrjük a szélénél. Megszurkáljuk és 160°-os sütőbe tesszük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Kisülés után 5 percet várjunk, majd egy másik tálat a tetejére rakunk és megfordítjuk. Ha szükséges, előtte a széleket egy késsel meglazíthatjuk.

Blog.hu ajánló