Currys hekkel töltött lángosgolyók
Currys hekkel töltött lángosgolyók
Hozzávalók 6 személyre
Lángoshoz
- 250 g liszt
- 250 g kukoricaliszt
- 3 dl langyos víz
- 2 teáskanál cukor
- 20 g élesztő
- 1 evőkanál só
Currys hekk-krémhez
- 1 nagy hekktörzs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 vöröshagyma
- 2 teáskanál curry fűszerkeverék
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 180 ml kókusztej
- 2 evőkanál joghurt
- 1/2 kis lime leve
- só
Elkészítés:
1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amint egy picit felhabosodott, hozzáadjuk a sót. Liszttel lágy tésztát gyúrunk belőle, és letakarva 1 órát kelesztjük. Kisebb golyókat formálunk belőle. Letakarva így is kelesztjük egy 30 percet. Bő forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
2. A hekket egy 1 evőkanál olívaolajjal sütőben aranybarnára sütjük. Bőrét leszedjük, kifilézzük.
3. 1 evőkanál olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a curry fűszerkeveréket és a reszelt fokhagymát. Egy pillanat alatt ezt is megpirítjuk. Vigyázzunk, oda ne égjen. Majd a krém összes hozzávalóját turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
4. Habzsák segítségével belenyomjuk a lángosgolyók közepébe a tölteléket! Hurkapálcikákra szúrva kínáljuk!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept