Zöldborsós-mustáros panna cotta

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 dl víz
  • 2 tk só
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • kapor
  • 20 g zselatin (por)
  • 20 dkg füstölt lazac

Mustármártáshoz

  • 6 ek olívaolaj
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 1 ek víz
  • 1 ek citromlé
  • őrölt fehérbors
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

Egy edénybe beletesszük a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.

Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges, még utánasózunk. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejfölt.

A tejet forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös-zöldborsós masszához.

Kisebb tálkákba kanalazzuk, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetjük, hogy teljesen megdermedjen.

A mártáshoz egy tálba beletesszük az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehérborsot és a mézet, majd simára keverjük.

Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezünk egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazzuk a mustármártást.

Blog.hu ajánló