Karfiol pongyolában
Karfiol pongyolában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál reszelt sajt
- só, bors
- kicsi mustár
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsorgatjuk.
A vajat, tojássárgáját, lisztet a tejföllel habosra keverjük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, a massza felét beleöntjük, rátesszük a karfiolt, ráöntjük a massza másik felét és sütőben szép pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept