Margarinka
Margarinka
Hozzávalók 12 személyre
- 2 db tojás
- 2 evőkanál méz
- 35 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- kb. 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódapor
- 4 evőkanál kakaó
- 3 cs. vaníliás cukor
- 0,5 l tej
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A 2 db tojást, 2 kanál mézzel, 5 dkg margarinnal és 10 dkg cukorral gőz felett kikeverjük,majd 1 cs. vaníliás cukorral, szódaporral és amennyi lisztet felvesz (kb. 40 dkg) összegyúrjuk. Gáztepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.
Krém:
5 kanál lisztet 5 dl tejben elkeverünk, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk és összekeverjük a lisztes krémmel. A masszát kettévesszük, egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot, a másikba 2 evőkanál kakaót teszünk. Ezzel megtöltjük a lapokat ( lap-kakaós krém-lap-vaníliás krém-lap).
Máz:
5 evőkanál cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó. Ezt 2-3 percig főzzük, majd 5 dkg margarint adunk hozzá. Ezzel bevonjuk a süteményt.
Másnap lehet szeletelni. Nagyon finom, kiadós és olcsó sütemény.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept