Diós csiga - magyaros csiga

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 3 ek cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 1 tk só

Diós töltelék

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 10-20 dkg darált dió

Magyaros töltelék

  • fél rúd kolbász
  • 2ek 20%os tejföl
  • ketchup
  • párizsi
  • kockázott bacon
  • pizza fűszerkeverék
  • hagyma
Recept idők

Elkészítés:

Tésztához az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, cukrot, maradék tejet, olajat, sót, majd mikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük.
Míg kel, a pudingot felfőzzük, mikor kész, hozzákeverjük a diót.
4 részre osztjuk a tésztát, ebből kettőt a diós töltelékkel készítünk el. Nagy téglalappá nyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Hagyjuk kicsit kelni, majd 45°-os szögben tartva a kést, felszeleteljük. A sütőlapra fektetve rakjuk, megkenegetjük tojással, majd 180°-ra előmelegített sütőben sütjük ki.

A magyaroshoz a kolbászt aprítógépbe karikázzuk(friss, nem száraz kolbásszal az igazi), ízlés szerint adunk hozzá ketchupot és tejfölt (ezt még később is lehet korrigálni), majd összeaprítjuk, hogy jó krémes legyen. A parizert és a hagymát is felkockázzuk, és a baconnel együtt a krémhez adjuk. Miután kész, ugyanúgy járunk el, mint a diós csigáknál.

1
2
Blog.hu ajánló